Слухачі DBA та SE MBA (2012-2014) відвідали гольф-клуб GolfStream

24 червня 2013 року

21 червня слухачі програм DBA та SE MBA (2012-2014) в рамках навчальної програми відвідали Київський Гольф Клуб «Гольфстрім», тема зустрічі: «Еволюція бізнесу від ідеї до реалізації».

Гостей зустрічав Гольдберг Лев Самуілович, Голова правління гольф Київського клубу "ГольфСтрім" і випускник бізнес-школи МІМ-Київ (MBA-1994). Він провів екскурсію по території гольф клубу, показав зелені поля й безмежні простори гольф полів. Розповів МІМівцям з чого усе починалося і що іще планується зробити.

У 2008 році «ГольфСтрім» складався з одного поля, тепер це цілий комплекс головною перлиною якого є каскад гольф полів. Концепцією його створення, який до речі є одним з найкращих у Европі, займався Пітер Чемберлен, консультант з гольф розвитку, фахівці зі Швеції та Англії.

Здебільшого для Лева Самуіловича «Гольфстрім» – це втілення мрії, яку він щодня плекає та підтримує:

«Ідея відкрити гольф-клуб у мене зявилася завдяки МІМ-Київ, ще у далекому 94-му, коли ми були на стажуванні. Я проходив повз гольф-клуб і у мене зявилася ідея відкрити такий самий в Україні, адже на той час такого плану клубів не було й гольф був зовсім незвичним явищем».

Пан Гольдберг захоплююче розповідав слухачам про історію гольфу та відповідав на запитання МІМівців, щодо правил й традицій гри у гольф.

Слухачі задавали безліч питань, цікавилися самим бізнесом: скільки було витрачено ресурсів на будівництво гольф-клубу та чи можна в Україні заробити на такому бізнесі, на що Лев Самуілович відповів, що у гольфі є тільки одна людина, яка заробляє мільйони на цьому виді спорту – це відомий гольфіст Тайгер Вудс.

Приємною несподіванкою став невеличкий майтер-клас. Слухачам розповіли про основні правила гри у гольф, як правильно назваються ключки для гольфу, адже їх існує біля 29 видів, і використовуються вони в залежності від удару.

Вперше взявши ключки у руки МІМівці то промахувалися, щоб вдарити по м’ячику, то м’ячик летів не в ту сторону. І все ж таки, під чуйним керівництвом тренера, гості навчилися майстрено заганяти м’ячик в лунку.

Після майстер-класу сюрпризи продовжувались – серед гостей провели невеличкі змагання з гольфу «для початківців» й переможницею стала Надія Розумеєнко, вона отримала подарунковий Сертифікат від «Гольфстріму». Існує думка, що гольф це виключно чоловіча гра. Є навіть жартівлива розшифровка назви GOLF: Gentlemen Only Ladies Forbidden (англ. – тільки чоловіки, жінкам не можна).  Та все ж у 1950 році жінки вперше заявили про себе, як вправні гольфіскти. Навіть серед українок є чемпіонки гри у гольф й МІМівці особисто в цьому переконалися завдяки Надії й вона з радістю поділилася з нами своїми враженнями про відвідання гольф клубу:

«Коли їхали в «Гольфстрім» я очікувала на захід переважно бізнес-  формату. Та очікування несподівано перевершили себе – все проходило в невимушеній та дружній атмосфері. Лев Самуїлович дуже цікаво розповів про свій бізнес, як народилася у нього ідея відкрити гольф-клуб, скільки всього було зроблено і як він йшов до своєї мети. Я глибоко поважаю людей, які вміють не просто  уявити та прорахувати свій майбутній бізнес, але і втілити в реальне життя те, що  спочатку було лише уявою, фантазією.

Несподіванкою став майстер-клас з гольфу - нам відкрилася частинка нового, захоплюючого світу гри в гольф!  І ще більшою несподіванкою для мене була перемога в маленькому турнірі для початківців, який організовали для нашої групи. Про захід хочу сказати одне - він залишив  безліч захоплюючих емоцій та позитивних вражень!».

Приємно бачити, що МІМ-Київ надихає на втілення мрій.

В МІМ-Київ відбулося «найсвітліше» засідання М-Клубу

У МІМ-Київ відбувся бізнес-сніданок на якому говорили про успіх